ROGAŠKA & DONAT MG

Rogaška Slatina je danes precej več kot samo zdravilišče. Razvila se je v zanimivo mesto, kjer se štiri stoletja tradicije prepletajo z duhom sodobnosti.

Rogaška Slatina je znana po stoletjih tradicije, ki jo dokazujejo izkopanine in rimska cesta, ki je od Lemberga skozi Rogatec vodila v Celejo in Petovijo. To kaže, da so območje poznali že Kelti in stari Rimljani, leta 1803 pa se je začel razvoj od male vasice do modernega zdravilišča. V 19. in začetku 20. stoletja so bili zgrajeni prvi hoteli, Zdraviliški dom (današnji Grand Hotel) in glavna zdraviliška dvorana (današnja Kristalna dvorana). Vsi hoteli so bili leta 2003 obnovljeni in sodobno opremljeni, kljub temu pa še vedno ohranjajo vtis, kot da jih je čas pustil nedotaknjene. Rogaška Slatina je poznana po obiskovalcih iz vrst kraljevih družin (Habsburžani, Bonapartovi, Burboni, Obrenovići, Karađorđevići), aristokracije (Turn in Taxis, Della Grazia, Furstenberg, Windischgraetz, Liechtenstein) in drugih uglednih gostih (pisateljica Berta von Suttner, glasbenik Franz Liszt).

rogaskahistory

Skrita v zeleni dolini Rogaška Slatina s svetovno znano zdravilno mineralno vodo in milim podnebjem že od nekdaj ponuja zdravo sprostitev, mir, harmonijo in dobro počutje. Leta 1665 je eden izmed najbolj mogočnih fevdalnih gospodov, Peter Zrinski, okreval po zaužitju te zdravilne vode in njeno slavo ponesel po vsem svetu. Skrivnost mineralne vode Donat je izjemno visoka vsebnost magnezija, ki pomaga zdraviti in preprečevati presnovne bolezni. Zdravilna moč vode se uporablja tudi v priznanih zdravstvenih centrih, ki ponujajo sodobne diagnostične in kurativne programe.

Danes je Rogaška Slatina privlačna destinacija za vse, ki želijo izkusiti zdravilne učinke mineralne vode Donat Mg, dobro počutje in mir v objemu čudovite narave in bogate kulturne ponudbe. To je kraj za srečevanja in nova poznanstva, kjer ljudi združuje želja po kakovosti, zdravju in sproščujočih počitnicah. To so le nekateri izmed razlogov za obisk vrelcev zdravja, ki se nahajajo v tem mestecu v vzhodni Sloveniji.