2
Jan

Singl poznane kantavtorice Antonije Šole, posnet v Grand Hotelu Rogaška, navdušuje po svetu

 

Mlada kantavtorica in simpatična pevka hitov, Antonija Šola, je objavila novo pesem z imenom Tvoja. Pesem govori o hrepenenju ljubezni in pripadnosti, ki ga čuti vsaka ženska. Antonija pove, da je pesem nastala v enem dihu, zato lahko ugibamo, da je kantavtorica neizčrpen vir navdiha, saj je do sedaj napisala že več kot tristo komadov. Tudi v Tvoji se podpiše pod besedilo in glasbo, avtor glasbenega aranžmaja je Dragan Brnas. Talentirana Antonija Šola vsak trenutek izkoristi za pisanje pesmi, zato se v pesmih zrcalijo avtoričine izkušnje in odkrivajo kantavtorico samo.

Tudi tokrat je Antonija zablestela pod režisersko palico Igorja Vignjevića v pravljični Kristalni dvorani Grand hotela v Rogaški Slatini, kjer je v svojem času koncertiral Franz Liszt carju Ferdinandu, v dvorani pa je car Franz Joseph I slavil rojstni dan. Pevki je bilo snemanje v poseben užitek v tako veličastnem prostoru s tako bogato zgodovino. Videospot pesmi daje odgovor na vprašanje, kako je pesem nastala. Izdelava spota je predstavljala kreativen proces ustvarjanja, navdiha, uma in čustev, ki vodijo vzhičenja zaradi nastale izvedbe pesmi. Faze ustvarjanja so v spotu vidne v Antonijini vlogi dekleta, ki gleda od “zunaj” to, kar se dogaja v notranjosti uma in duše, vodene z navdihom v stanju ustvarjanja, čeprav situacija predstavlja tudi zavedanje, ki cel čas sledi zunaj “na oknu duše” to, kar se dogaja “znotraj”. Povezanost in “kontakt” se simbolično zgodita v sceni na oknu, ko se ta dva lika spoznata. Barve in stil oblek, ki jih podpiše Vesna Sposa, v spotu simbolizirajo različne osebnosti in faze ustvarjanja. Tako je rdeča zaigrana in zasanjana, črna je pesniška bolečina in globoka emocija, zlata senzualna ženska, ki dominira in zelena vladarica vseh stanj in oblast nad ustvarjenim delom, ki ga sama izvaja.

S to pesmijo je Antonija najavila svoj peti samostojni album v izdaji Croatia Records. V albumu bomo uživali poleti 2018, kot tudi v koncertih po Hrvaški in v tujini. Antonija je objavila na svoji uradni Facebook strani, da so po snemanju, njej do sedaj najbolj priljubljenega spota, ostali in uživali v termah Grand Hotel Rogaške. V Rogaški bodo preživeli tudi del praznikov.

Pesem si lahko ogledate na naslovu https://www.youtube.com/watch?v=cxcUVhkmVvo